Bakgrund

Min bakgrund

 

Bakgrunden till min historia börjar 2011 när jag som entreprenör kom i kontakt med skönhetsbranschen och med min erfarenhet från att ha jobbat med hyra & leasing inom B2B såg att branschen enligt mig var förlegad

 

Jag såg att branschen med skönhetsrelaterade produkter växte lavinartat men såg samtidigt att de flesta dåvarande leverantörer och aktörer tänkte lite tråkigt med svåra köp och krångliga leasingavtal.

 

Sagt och gjort så samlade jag mitt nätverks duktigaste säljare och företagare och satte samman ett skönhetskoncept och företag som vi döpte till Slim Fit Center som på mindre än 2 år blev Sveriges största skönhetskedja med över 75 skönhetssalonger i sin kedja.

 

Vad var det då som gjorde att vi växte så fort?

Jo vi tog fram ett helt nytt tänk med finansiering där vi "bakade in" hyra av maskiner, arbetskläder, utbildningar, service mm i en enda månadshyra vilket var lättöverskådligt för kunden samtidigt som avgiften var låg i förhållande till deras omsättning och intäkt.

 

Vad sa konkurrenterna om vår frammarsch?

Självklart så fanns det flera konkurrenter som var missnöjda med att vi tog så stor del av marknaden, men det fanns även de som såg det som en fördel att branchen breddades och utvecklades.

 

 

 

 

När en konkurrent vill få stopp på en...

 

Det finns idag många sätt för företag att hejda och stoppa ett annat företags tillväxt. Man kan sprida rykten, köpa dåliga recensioner, manipulera media och låta dem göra jobbet eller så hotar man ledningen i företaget.

 

Jag har själv upplevt detta drev och hur långt vissa är villiga att gå.

Här kommer jag att berätta hur en av branschens då minsta konkurrent genom några till synes enkla men olagliga "kupper och övergrepp" seglade upp som ett av de större företagen i branschen genom att förtala konkurrenter, fara med osanningar och sedan ta över deras kunder. Varförgör man något sådant kan man undra? Svaret är pengar!

 

Jag har bevis för min historia och allt jag skriver kommer jag att styrka med bevismaterial, men jag vill inte hänga ut personer med deras fullständiga namn då det inte gynnar mig i sak och kan kosta mig mer i ytterligare trakasserier och hot.

 

Vår antagonist hade även flertalet kvinnor till hjälp som var kunder till oss men som av olika privata skäl ville komma ur sina kontrakt. Det kunde vara orsaker som sjukdom, skilsmässa, graviditet, osämja med kollega osv dvs saker som inte är juridiskt giltiga för att avsluta ett ingånget avtal och bevis för detta bifogas också. De träffades via en hemlig Facebookgrupp där de la upp sina planer.

 

Misstaget var att inte selektera kunder

 

När vi hade som flest ansökningar från kunder som ville starta salong med oss så kunde vi få in 10-15st ansökningar per dag via vår hemsida och Google Adwords där vi la stora summor på att indexera rätt sökord som således genererade besökare till vår hemsida och intressenter.

 

Problemet är att man inte kan ta in kreti och pleti i såpass stora avtal och företagskoncept. De flesta av våra kunder som startade klinik med oss var hudterapeuter eller sköterskor men i all iver så sänkte vi kraven och tog in människor som inte hade erfarenheten av att driva företag och vad det innebar i förlängningen med ekonomistyrning, arbete, minskat socialt liv, semester och inte minst i form av personligt engagemang.

 

Alla som startade med oss ökade sin omsättning med 5-10ggr om de följde vårt koncept och affärsidé. Självklart finns det alltid de som vill testa sina egna vägar men de insåg ganska snart att det fanns en anledning till att vi hade ett nätverk med hudterapeuter och läkare som vi utarbetade konceptet tillsammans med.